schip.com.ua

Сайт о спутниковом телевидении и радиоэлектронике

Реклама - Системные Блоки

2020 Украина переходит на платное Телевидение. Ответы на вопросы. От 1+1

2020 Украина переходит на платное Телевидение. Ответы на вопросы. От 1+1

Предыдущей статье смотрите ссылку ниже:

Кодирование спутникового телевидения в Украине 2019

Я поднимал вопросы на которые у меня не было ответов именно связанные с переходом на платное телевидение. И вот я получил ответы так сказать от первоисточника, напрямую от канала 1+1.

И сейчас я пишу их.

Итак давайте начнем по порядку.

Скриншоты вставляя чтобы не быть голословным. А ниже будет печатный текст если кому на фото будет непонятно.

Первый вопрос который я задал это было:

-Что мы сможем смотреть на тюнера которые покупаем сейчас? Не стоит ли подождать с покупкой?

Що ми зможемо дивитись на тюнерах, які купуємо зараз?

Доброго дня, ми вдячні за ваш відеоогляд та бажання отримати більше інформації щодо кодування. Опрацювавши кожне ваше запитання, додаємо відповіді на них нижче. Відповідаючи на «Що ми зможемо дивитись на тюнерах, які купуємо зараз?», почнемо віддалено – з передумов. Кодування вже багато років успішно використовується європейськими країнами, в тому числі для захисту сигналу телеканалів правовласників від нелегального споживання. Іншими словами, піратства. Сьогодні, коли вітчизняне телебачення переживає етап свого активного розвитку, стає більш якісним та надійним, супутниковий сигнал каналів українських медіагруп, на жаль, розповсюджено піддається незаконному використанню, що сповільнює розвиток ринку платного телебачення в цілому а, відповідно, гальмує більш якісну пропозицію для глядача. Тому після 20 січня 2019 року сигнал каналів українських медіагруп буде закодовано системою умовного доступу Verimatrix, яка гарантовано забезпечує високий ступінь захисту і збереження контенту. Однак, як ви правильно зазначили у відео, не кожен тюнер сумісний з Verimatrix, а тому тюнери, придбані глядачами зараз або в майбутньому, мають бути універсальними рекомендованими тюнерами. Одним з таких тюнерів є модель Strong SRT 7600 з логотипом УТБ (Українське ТелеБачення з доступом до платного контенту пакетів Viasat та XTRA TV). Їх функціонал зможе і продовжити мовити зараз у режимі FTA, і приймати закодований супутниковий сигнал після 20 січня 2020 року. Тобто з новими тюнерами глядач зможе продовжувати дивитися такі українські канали, як 1+1, 2+2, ТЕТ, Бігуді, Уніан, ПЛЮСПЛЮС, ICTV, СТБ, Новий Канал, М1, М2, ОЦЕ, ТРК Україна, НЛО, Індиго, Інтер,НТН, К1, Піксель, К2, Ентер-фільм, Мега, Zoom. Тюнери іншого зразку технічно несумісні із системою Verimatrix та несертифіковані для прийому закодованого супутнику, а тому після 20 січня 2020 року не зможуть показувати перелічені вище українські телеканали. Коли модельний ряд обладнання, яке дозволить легально приймати супутниковий сигнал, буде поповнюватись, 1+1 media обов’язково повідомить додатково.

-И что будет со старым парком SD тюнеров

У великої частини населення є тюнери з HD-форматом, які підтримують тільки MP2, а якщо судити з напису, що з 2020 всі канали транслюватимуться тільки в MP4 формат, то виходить, що велика кількість тюнерів перетвориться в сміття, а частина населення не матиме можливості купити і виходить ще одна дилема. Зміна мовлення на формат MPEG 4 є важливим кроком у процесі його оптимізації та розвитку. Тому велика кількість українських телеканалів одночасно із процесом кодування супутнику змінить формат трансляції з MPEG 2 на більш сучасний MPEG 4, після чого на застарілому обладнанні сигнал цих телеканалів стане недоступним. Із впровадженням нового формату мовлення абоненти, що продовжать переглядати телеканали в режимі FTA на застарілих тюнерах, які працюють в форматі MPEG 2, також залишаться без доступу до популярних каналів.

-И сколько и каких каналов останется для бесплатного просмотра или при помощи BISS ключей?

Скільки лишиться безкоштовних каналів або таких, які ми дивимось без biss ключів. Наразі ми не маємо можливості оприлюднити повний перелік та кількість таких каналів, зважаючи на те, що до кодування є ще більше, ніж півроку, і деякі нішеві телеканали не прийняли остаточного рішення щодо кодування та переходу на платну модель дистрибуції.

-И что вообще будет с BISS кодировкой?

Що буде з biss кодуванням, чи зможемо так само дивитись канали з допомогою biss ключів? Провідні українські медіагрупи вже повідомили ринок про свою відмову від кодування типу «Biss» та перехід до системи кодування Verimatrix. Враховуючи те, що решта телеканалів не анонсувала свої плани публічно, ми не володіємо інформацією щодо того, яку систему кодування вони використовуватимуть.

-Не стоит ли подождать с покупкой?

Чи варто купувати зараз нові тюнери, чи почекати поки щось з’ясується? Користувачі, які після введення кодування планують і надалі використовувати супутникове телебачення у якості основного джерела доступу до рейтингових українських каналів, можуть вже зараз без переживань купувати і підключати вищезазначений рекомендований тюнер Strong SRT 7600.

Тобто, на тих тюнерах, що ми купуємо зараз, можливості дивитись не буде? Як ми вже пояснили вище, несертифіковані для прийому супутникового сигналу тюнери не матимуть технічної можливості для забезпечення абонентів доступом до українських каналів після кодування. Вони дозволяють переглядати лише ті канали, які знаходяться у відкритому доступі. Всі рейтингові вітчизняні телеканали будуть закодовані і доступні в тарифних пропозиціях операторів супутникового зв’язку Viasat та XTRA TV. Тож у випадку, якщо придбане раніше обладнання не відповідає вимогам системи кодування Verimatrix, ми радимо придбати тюнер Strong SRT 7600 або обрати іншу із моделей, які будуть запропоновані згодом.

-Сколько будут стоить сами эти тюнера которые нужны будут опять покупать для кодированных каналов?

Зараз на ринку багато пропозицій, але у статті вказано, що вже зараз завезено 110 тис. В Україну було завезено 110 тис. одиниць тюнерів моделі Strong SRT 7600, яка відповідає усім технічним вимогам для прийому закодованого супутникового сигналу. Саме ці тюнери вже реалізуються на українському ринку через різні канали збуту, зокрема, й через мережеві магазини електроніки. Рекомендована роздрібна ціна даної моделі складає 1099 грн.

-Что мы будем смотреть платно — Не те же самые каналы по которым и бесплатно смотреть нечего?

Якщо все таки всі канали перейдуть на платний пакет і дивитись не буде чого, все таки нам вимушено прийдеться купувати нові тюнери, то яка буде їх вартість. Скільки коштуватимуть платні пакети? Що нам пропонуватимуть за ці гроші? На багатьох немає чого дивитися зараз, а платити гроші за «нічого» не нормально. Рекомендована роздрібна ціна тюнеру-декодеру супутникового сигналу Strong SRT 7600 складає 1099 грн. для всіх каналів його реалізації. Остаточна вартість пакетних пропозицій операторів супутникового телебачення буде сформована ближче до дати кодування, оскільки економічні показники, які мають частковий вплив на ціноутворення тарифів, можуть зазнати змін. На даний момент вартість мінімального пакету Національний в пакетній пропозиції, наприклад, у Viasat складає 49 грн.\міс.

Какие каналы планируют закодировать с 20 января 2020 года на Украине. (Список каналов)
Таблица частот спутниковых каналов Astra 4A, 4.8°E  (Sirius) с выделенными которые планируют закодировать.

Какие каналы планируют закодировать с 20 января 2020 года на Украине. (Список каналов)

Надеюсь что на большую часть поставленных мною вопросов ответы получены.

Расходы на просмотр кодированных каналов

6 комментариев

  1. Давно искала подобное, спасибо очень интересно!

  2. Якщо телевізор не один, скільки платити в місяць? І якщо в нас є один тюнер з Віасат, але не проплачено щомісячний платіж, чи потрібно купувати новий? І один тюнер є з карткою екстра тв

    1. Позвоните на виасат и вам объяснят подойдет тюнер или нет

  3. а рекламу уберут, ато платить за рекламу я не хочу

  4. Александр

    Уже лет 7 не смотрю ТВ вообще. В Интернете я нахожу все(познавательную научную развлекательную), новости раньше чем подает ТВ. .Мне не интересна обработанная информация,она мне просто не нужна. А Украина по моему потеряет огромную часть аудитории. И Рассея с удовольствием заполнит вакуум доступного ТВ а через год-два будет НОВОРОССИЯ. Вы проиграли войну за головы в Крыму Лугандонии .С такой (мудрой) властью врага не надо

  5. Опять народ хотят кинуть на бабки.Не удивительно,какой народ,такие и правители.

Comments are closed.

schip.com.ua © 2018 Frontier Theme___ePN
EnglishFrenchGermanItalianKazakhRussianSpanishUkrainian
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

YouTube
YouTube
Follow by Email29
RSS20